Одній із АЗС на Рівненщині за невиконання рішень доведеться сплатити 68 тис.грн.


Ринковий нагляд – це діяльність  уповноважених органів,  метою яких є забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам, забезпечення захисту прав споживачів (користувачів), захисту довкілля.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2016
№ 1069 Державна екологічна інспекція Поліського округу   здійснює державний нагляд і контроль таких видів продукції як  автомобільні бензини, дизельне, суднове та котельне паливо.

Так, нещодавно працівниками Сектору ринкового нагляду Державної екологічної інспекції Поліського округу проведена планова перевірка характеристик нехарчової продукції на одній із заправок у Рівненській області підприємства ТОВ «Газ- Ресурс».

         Під час даної перевірки виявлено ряд порушень,  за що АЗС було винесено 5 рішень про  їх усунення.

В ході перевірки дотримання вимог виконання рішень даною АЗС, працівниками Сектору ринкового нагляду, встановлено невиконання 2-х рішень, із наданих 5-ти, за що на АЗС було накладено штрафні санкції в сумі
68 тис. грн.

         Державна екологічна інспекція Поліського округу нагадує, що відповідно до статті 7 Закону України “Про загальну безпечність нехарчової продукції” споживачі (користувачі) мають право звертатися до органів державного ринкового нагляду за захистом порушеного права на безпечність продукції.

У випадках наявної інформації, щодо продукції, яка становить ризики для споживачів (користувачів), несумісні із загальною вимогою щодо безпечності продукції, просимо звертатися на «Гарячу лінію» Інспекції за номерами:

-         (0412) 46-49-54, 067-410-27-88 – Житомирська область;

-         (0362) 67-14-51, 098-429-86-90 – Рівненська область. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці