На Житомирщині намагаються незаконним шляхом видобувати корисні копалини


На адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення стосовно незаконного добування корисних копалин (піску) на землях державної власності за межами смт. Брусилів Житомирської області.

З виїздом на місце, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища проведено обстеження вказаної у зверненні земельної ділянки та виявлено ознаки ведення видобувних робіт корисної копалини місцевого значення – піску із застосуванням спецтехніки, шляхом намиву за допомогою земснаряду з подальшим їх розміщенням на земельній ділянці, яка знаходиться у користуванні ТОВ «Горіх Полісся».

На момент обстеження, працівниками Інспекції виявлено, що невідомими особами за допомогою спецтехніки, здійснювалось нагортання у відвал корисної копалини місцевого значення – піску. Про даний факт повідомлено правоохоронні органи з метою встановлення винних осіб.

В подальшому заплановано проведення позапланового заходу (перевірка) щодо з’ясування обставин та фіксування порушень, з метою притягнення винних осіб до відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці