Перші порушення під час відкриття полювання


На вихідних днях на Житомирщині розпочався сезон полювання на пернату дичину, який буде тривати по 03 листопада поточного року.


Працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу повним складом прийняли участь в заходах під час проведення полювання на території мисливських угідь Житомирської області. Долучились до спільних заходів і працівники Головного управління національної поліції.


Мета державних інспекторів в зазначених заходах - проведення серед мисливців розяснювальної роботи в частині дотримання вимог природоохоронного законодавства під час полювання.

Більшість мисливців мали всі дозвільні документи, але знайшлись і такі які до відкриття полювання не отримали відстрільну картку для полювання на пернату дичину; полювали з мисливськими собаками без відповідного паспорту на них; найчастіші порушення які фіксувались – це полювання в межах населених пунктів; перебування в мисливських угіддях без документів на право полювання, які мисливець повинен мати при собі. На час відкриття сезону полювання до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 6 осіб.


Шановні громадяни, в разі виявлення фактів браконьєрства, повідомляйте будь ласка на телефони «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу за номерами 067-410-27-75 або (0412) 46-49-54.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці