Держекоінспекція Поліського округу продовжує інформувати Житомирян про ситуацію яка склалась внаслідок аварії на головній каналізаційно-насосній станції КП «Житомирводоканал».

Державна екологічна інспекція Поліського округу продовжує інформувати Житомирян про ситуацію яка склалась внаслідок аварії на головній  каналізаційно-насосній станції КП «Житомирводоканал».

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу  спільно з Житомирським рибоохоронним патрулем 09 серпня проведено обстеження водного дзеркала та берегової лінії річки Тетерів нижче скиду протяжністю близько 2 кілометрів (район ТОВ «Житомирський картонний комбінат). За результатами обстеження і комісійного підрахунку  кількість загиблих водних біоресурсів становить 17 547 екземплярів.

       

За результатами обстеження 10 серпня  кількість загиблих водних біоресурсів становить 10 056 екземплярів. Розрахунки завданої шкоди, та всі матеріли будуть передані до правоохоронних органів.

Щодо позапланової перевірки КП «Житомирводоканал», сьогодні вночі на ГКНС частково запустили насосне обладнання, чим зменшено кількість стічних вод, які потрапляють до річки Тетерів, однак скид станом на  12 годину дня 11 серпня триває.     

Державні інспектори спільно з працівниками КП «Житомирводоканал», кожні дві години, починаючи з 07.08.2021 проводять заміри розчиненого кисню в річці Тетерів та на аварійному скиді.

 

Станом на 11 серпня позитивна динаміка щодо підвищення розчиненого  кисню у воді – не спостерігається.   

Під час обстеження водного дзеркала та берегів річки Тетерів нижче скиду (села Бистри, Левків, Станишівка) нових випадків загибелі водних біоресурсів не виявлено. Зокрема, державними інспекторами з представниками органів місцевого самоврядування зазначених населених пунктів проводиться розяснювальна робота щодо інформування місцевого населення щодо обмежень загального водокористування. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці