Сезон полювання на пернату дичину - тривають рейдові заходи.

Другий тиждень любителі полювання на пернату дичину при зустрічі мають змогу не тільки полювати, обмінюватись досвідом, а й помилуватись  природою рідного Полісся. Як показує практика, більшість мисливців є свідомими громадянами які не порушують правила полювання, проте на жаль трапляються і такі, які нехтують загальними правилами.  

   Нагадуємо, що відкриття сезону полювання відбулось 07 серпня, і в перші ж дні відкриття державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виявили - 17 порушень правил полювання, така ж ситуація відбулась і протягом цих вихідних,  виявлено знову ж 17 порушників вимог природоохоронного законодавства,  тобто протягом двох тижнів на Поліссі виявлено 34 порушення.

Основні порушення:

- не отримали відстрільну картку для полювання на пернату дичину;

- не здійснювали записи у контрольних картках обліку добутої дичини;

- полювали з мисливськими собаками без відповідного паспорту на них.   

Не буде зайвим нагадати, що ч.1 статті 85 КУпАП «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу» передбачає покарання у вигляді штрафу на громадян від шести до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 102 грн. до 1020 грн.) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від тридцяти до дев'яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн. до 1530 грн.).

 ​Заходи державного нагляду (контролю) з попередження та виявлення фактів браконьєрства у сезон полювання на пернату дичину Державною екологічною інспекцією триватимуть і надалі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці