23 СЕРПНЯ УКРАЇНА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА


Сьогодні на Житомирщині відбулось урочисте підняття Державного Прапору України, його ширина становить – 15 метрів, висота – 8 метрів. На даному заході  взяли участь і працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу.

  

Синьо-жовтий прапор для українців - це символ свободи і боротьби за незалежність і в цей урочистий день ми маємо згадати історію свята про український прапор.

Перша історична згадка про поєднання жовтого і синього кольорів датується 1256 роком — днем заснування Львова. На гербі міста поєдналися жовтий лев на голубому тлі. У запорожців також зустрічалися сині прапори із золотими орнаментами.


Перше офіційне визнання синьо-жовтого прапора, як нашого національного символу відбулося 22 березня 1918 року — Центральна Рада прийняла Закон, затвердивши поєднання жовтого і блакитного кольорів як прапор Української Народної Республіки.


Під синьо-жовтим прапором в Україні зустрічають іноземних гостей, військовослужбовці приймають присягу, працюють українські посольства, він вивішується в ООН.

Вітаємо Українців з Днем Державного Прапору України

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці