Державною екологічною інспекцією Поліського округу розпочато відбір проб автомобільних бензинів та дизельного пального

Державною екологічною інспекцією Поліського округу розпочато відбір проб автомобільних бензинів та дизельного пального для перевірки їх якості у спеціалізованій лабораторії в рамках державного ринкового нагляду.

Перші проби пального відібрані в період з 25 по 27 серпня під час планової перевірки відповідно до секторального плану на 2021 рік, на одній із автозаправних станцій ТОВ «Конверс Лінкс» м. Житомира.


Під час даної перевірки

встановлено невідповідність палива вимогам технічного регламенту, в результаті чого виникла необхідність відбору зразків палива для лабораторних досліджень.


На даний час проби відібраного пального, а саме 6-ти видів продукції, направлені до акредитованої лабораторії ТОВ «Інспекторат Україна», за результатами висновків буде встановлено, чи має дана продукція відповідність вимогам Технічного регламенту, чи ні.

Слід зазначити, що Інспекції вдалось посилити роботу у сфері державного ринкового нагляду, раніше фахівці Інспекції могли проводити лише документальні перевірки підприємств, що здійснюють реалізацію палива, перевіряючи наявність і правильність оформлення паспортів якості на пальне, а також документації, що засвідчує застосування процедури оцінки відповідності палива вимогам Технічного регламенту перед введенням його в обіг.


Початок лабораторних досліджень характеристик пального дозволить забезпечити захист споживачів від неякісного пального та сприятиме підвищенню якості пального, що відпускається автовласникам, а також зменшить кількість викидів забруднюючих речовин в навколишнє природне середовище.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці