Комунальному підприємству не вдалось уникнути відповідальності


Так, в кінці серпня Північно-Західним апеляційним господарським судом задоволено позов Державної екологічної інспекції Поліського округу щодо стягнення в примусовому порядку .завданих державі збитків в сумі 227 тис. 192 грн.

У вересні 2019 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу встановлено, що КП «Управління житлом експлуатація інфраструктури забезпечення», яке знаходиться в с. Висока Піч, що на Житомирщині, проводилось складування (видалення, розміщення) твердих побутових відходів у великій кількості (несанкціоноване сміттєзвалище) на земельній ділянці, що розташована в лісовому масиві, за межам населеного пункту. Розмір збитків завданих державі комунальним підприємством склав 227 тис.192 грн. Майже два роки тривала судова тяганина.

Також, в кінці 2018 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було проведено плановий захід державного нагляду (контролю) вищезазначеного комунального підприємства, за результатами якого встановлено, що підприємство в період з 11 квітня по 10 вересня 2018 року здійснювало водокористування з підземного горизонту за відсутності дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням вимог ст.ст. 44, 49 Водного Кодексу України. За дане порушення було виставлено претензію в сумі 87 тис. 350 грн., які тільки в березні 2021 року за рішенням Північно-Західного апеляційного господарського суду теж в примусовому порядку були стягнуті на користь держави.

Державна екологічна інспекція Поліського округу нагадує про невідворотність відповідальності (покарання) за порушення вимог природоохоронного законодавства та вчинення злочину проти природи.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці