З початку відкриття полювання виявлено понад 50 порушників

З початку відкриття сезону полювання на пернату дичину минув майже місяць, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу  продовжують проводити рейдові заходи пов’язані з охороною об’єктів тваринного світу,  під час яких систематично виявляють факти порушень правил полювання. Скільки не повідомляємо про адміністративну відповідальність, про документи які потрібно мати для полювання та все одно знаходяться мисливці, які порушують вимоги законодавства.

Так, протягом вихідних днів виявлено 8 порушників правил полювання, серед основних порушень є: відсутність відстрільної  картки для полювання на пернату дичину; полювання без відмітки у контрольній картці обліку добутої дичини; полювали з мисливськими собаками без відповідного паспорту на них.

Всього з відкриття сезону полювання до адміністративної відповідальності притягнуто понад 50 осіб. Разом з тим, повідомляли про факт добування козулі –європейської, матеріали по даному факту направлено до суду та нараховано збитки в сумі 32 тис. грн.  

Заходи державного нагляду (контролю) з попередження та виявлення фактів браконьєрства у сезон полювання на пернату дичину державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу триватимуть і надалі. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці