Проводимо роз'яснювальну роботу серед населення щодо заборони на випалювання сухої рослинності

Осінь – це сезон масового спалення сухої рослинності, листя, відходів. Саме в цей період міста, села, різні населені пункти потерпають від диму.

На дану тему постійно  публікуємо чимало інформаційних матеріалів  різного характеру, систематично проводимо роз'яснювальну роботу серед населення.

         Вчора, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з працівниками лісової охорони ДП «Житомирське ЛГ» здійснено виїзд по Житомирському району, під час якого проводилась роз’яснювальна робота серед населення, деякі громадяни розуміючи шкоду, яку наносять навколишнього природному середовищу та собі,  самостійно припиняли спалювати рослинність, а інші намагались ще і сваритись.

         Так, з початку пожежонебезпечного періоду, по фактах самовільного випалювання сухої рослинності, Інспекцією вже складено 23 протоколи про адміністративні правопорушення на суму понад 70 тис. грн.

         Не буде зайвим нагадати про адміністративну відповідальність:

- за самовільне випалювання сухої рослинності передбачений штраф на громадян від 3060 грн до 6120 грн, на посадових осіб від 15300 до 21410 грн.

         Довідково: кожен має знати, що при спалюванні рослинних решток утворюються небезпечні продукти горіння, зокрема при згорянні 1т рослинних решток у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму, який шкідливий для організму людини. До складу продуктів горіння входить чадний газ, важкі метали, канцерогенні сполуки, це мабуть є чи не найнебезпечнішим із продуктів відкритого горіння рослинних решток.

Також є непоодинокі факти виявлення  пожеж в лісовому фонді, причиною яких стало саме необережне поводження населення при спалюванні рослинності.   

Рейдові заходи триватимуть і надалі. Збережемо разом природнє багатство Полісся!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці