Робота Державної екологічної інспекції Поліського округу з представниками органів місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання Новоград - Волинського району.


 

Відповідно до Положення про Державну екологічну інспекцію Поліського округу, Інспекція здійснює державний нагляд (контроль), як за суб’єктами господарської діяльності так і за органами місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади.

Всього з початку року Інспекцією перевірено понад 50 органів місцевого самоврядування (ОМС). За результатами проведених перевірок складено – 364 адміністративні протоколи.

Під час перевірок ОМС виявлялись непоодинокі факти недотримання вимог природоохоронного законодавства, зокрема щодо поводження з відходами, здійснення викидів в атмосферне повітря без відповідних дозволів, недотримання вимог земельного та водного законодавства.

В зв’язку з цим керівником Інспекції – Євгенієм Медведовським ініційовано проведення нарад та прийнято рішення про надання певної консультаційної, методичної допомоги, доведення (роз’яснення) до керівництва органів місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання норм природоохоронного законодавства України, розроблення шляхів (моделей) комплексного вирішення наявних екологічних проблем на території об’єднаних територіальних громад.

Так, сьогодні, представники Державної екологічної інспекції Поліського округу розпочали такі обговорення з представниками органів місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання Новоград - Волинського району. Участь в заході також приймало керівництво Новоград – Волинської районної державної адміністрації.

Дане обговорення відбулось у вигляді діалогу, було жваве. Під час обговорення надано багато змістовних відповідей на запитання.

Такі наради є продуктивними та надалі будуть продовжені Державною екологічною інспекцією Поліського округу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці