До Уваги користувачам водних об’єктів та органів місцевого самоврядування

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу незважаючи на  святкові та вихідні дні спільно з працівниками правоохоронних  органів на території Житомирської області проводились  заходи державного нагляду (контролю) по виявленню порушників природоохоронного законодавства.

Під час даних заходів виявлялись факти випалювання сухої рослинності, засмічення лісів відходами, порушення правил полювання та факти скидів вод, як з орендованих водних об’єктів, так і водних об’єктів загального користування.

Всіх правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, за ст.ст. 77-1, 85ч1, 48 КУпАП.    

Разом з тим, звертаємось до користувачів водних обєктів, які здійснюють в даний період скид води та вилов водних живих ресурсів (риби), про дотримання вимог природоохоронного законодавства під час скиду води та реалізації водних живих ресурсів.  

Як свідчить практика попередніх років, саме в цей період найчастіше фіксуються такі порушення, як: самовільне водокористування за відсутності дозволу;  відсутність режиму роботи водного об’єкту, недотримання його умов; не повідомлення Інспекції про початок спрацювання водного об’єкту; не проведення лабораторних досліджень скидаємої води та інше.   

На даний час,  державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу буде приділено особливу увагу на недопущення самовільного водокористування,  вилов та  реалізацію водних біоресурсів з водойм з порушенням вимог природоохоронного законодавства.   

В разі виявлення вищевказаних фактів,  працівниками Інспекції винних осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності, а в разі встановлення ознак вчинення кримінального правопорушення матеріали направлятимуться до правоохоронних органів для відкриття кримінального провадження.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці