У вихідні дні на Житомирщині відбулось відкриття колективного сезону полювання на диких копитних тварин.


Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, громадськими інспекторами з охорони довкілля, спільно з працівниками правоохоронних органів здійснено заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства під час проведення полювань.


Як свідчить практика минулих років, відкриття сезону полювання – перш за все це свято та зустріч в колі друзів з дотриманням мисливських традицій, які історично склались на Поліссі. Так пройшло відкриття полювання і в цьому році – це говорить про те, що більшість мисливців дотримуються передбачених правил та вимог законодавства.


Але, все ж знайшлись і такі, які порушили правила полювання, хоча це і не було наслідком добування тварин. На правопорушників складено адмінматеріали та проведено роз’яснювальну роботу про недопущення в подальшому аналогічних порушень.

Під час проведення рейдових заходів - грубих порушень вимог чинного законодавства – не виявлено.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, заходи державного нагляду (контролю) проводитимуться і надалі.


Нагадуємо, що особи винні у незаконному полюванні, несуть адміністративну або кримінальну відповідальність згідно чинного законодавства України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці