Сьогодні погоджена запропонована Програма щодо забезпечення державної політики із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони довкілля в Житомирській області на 2021-2025 роки.


Дякуємо депутатам обласної ради і особисто Голові Житомирської обласної ради Володимиру Федоренко та Голові Житомирської ОДА Віталію Бунечко за підтримку нашої роботи. 


Відомо, що навіть найкращий закон не працює без контролю. Не достатньо просто закликати «Бережіть природу!». Треба зробити так, щоб знищення або засмічення навколишнього середовища коштувало порушникам дуже дорого, і не тільки в грошах. Адміністративна та кримінальна відповідальність за злочинні дії має бути невідворотна.  

Програма спрямована на реалізацію державної політики України у галузі охорони довкілля, використання природних та економічних особливостей регіону та інше. 



Програма створює механізм дієвого контролю за підприємствами-забруднювачами, дозволяє ефективно протидіяти незаконному видобутку корисних копалин, вирубці лісів, браконьєрству і загалом використання природних багатств Полісся не за призначенням. 

Тож, працюємо далі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці