За забруднення водних об’єктів нараховано майже 700 тис. грн. збитків


Державна екологічна інспекція Поліського округу на підставі Доручення Прем’єр–міністра  України завершує перевірки підприємств забруднювачів водних об’єктів України.


Як повідомляли раніше, всього на Поліссі нараховується 54 суб‘єкти господарювання, які увійшли до переліку ТОП 500 забруднювачів водних об‘єктів. 


Наразі Інспекцією вже здійснено перевірки 34 підприємств, та ще 20 перевіримо до кінця року. 

Найчастіші порушення, які державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виявляють під час перевірок, це:

- порушення правил експлуатації водогосподарських споруд та пристроїв;

- здійснення скидів зворотних (стічних) вод з очисних споруд з перевищенням встановлених ГДС забруднюючих речовин;

- не виконання вимог та законів передбачених дозволами на спеціальне водокористування. 


За виявлені порушення - 111 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів, розраховано та предявлено для добровільної сплати 13 претензій на загальну суму 670 тис. 662 грн.

 

Інспекцією надаються  Вимоги до відповідних органів місцевого самоврядування з метою розроблення програм по будівництву нових або реконструкції існуючих очисних споруд, а в разі наявності підстав, направлятимуться до Держводагентства України приписи про анулювання дозволів на спеціальне водокористування.


Заходи державного нагляду (контролю) щодо підприємств-забруднювачів продовжуються, по завершенню  додатково повідомимо про результати.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці