За користування підземною водою без відповідних дозволів нараховано понад 200 тис. грн. збитків


На адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення громадян про використання підземної води підприємствами в Народицькому районі без відповідних документів та дозволів.

З виїздом на місця вказані у зверненні, порушення підтвердились та зафіксовано що КП «Комунальник» та КП «Народичікомунсервіс» Народицької селищної ради здійснюють забір води з підземного горизонту за відсутності дозволу на спеціальне водокористування.

Відповідно звіту форми 2-ТП (водгосп) річна наданої, вищезазначеними підприємствами з 01.01.2020 року здійснюється забір підземної води за відсутності дозволів на спеціальне водокористування.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу - КП «Комунальник» Народицької селищної ради нараховано збитки та виставлено претензію на суму 116 тис. 741 грн.,

- КП «Народичікомунсервіс» Народицької селищної ради - нараховано збитки та виставлено претензію на суму 103 тис. 276 грн.

Такими діями комунальні підприємства порушили вимоги статей 44, 48, 49 Водного Кодексу України, а тому відповідно статті 111 Водного Кодексу України, зобов’язані відшкодувати збитки, завдані внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці